Zorgaanbod


Zorg in de klas

Klassen worden groter en groter. Het gevolg is dat de aandacht van de leerkracht verdeeld moet worden over meer kinderen. Kinderen met een beperking hebben binnen het regulier onderwijs behoefte aan extra persoonlijke aandacht om tot hun recht te komen. Dit kan ik hen bieden, zodat zij toch regulier onderwijs kunnen volgen, maar met nét dat beetje extra aandacht dat zij nodig hebben.
Individuele begeleiding kan op verschillende vlakken ingezet worden. Denk hierbij aan werkhouding, concentratie, zelfstandig werken en taakgerichtheid.
Ieder kind is uniek. Daarom maak ik zelf opdrachten of pas ik bestaande methodes aan op basis van de persoonlijke interesses van uw kind. Zo kan ik het beste aansluiten op wat het kind op dat moment nodig heeft. Het uiteindelijke doel is dat uw kind zelfstandig wordt en met de nodige aanpassingen leert om de leerjaren positief en gelukkig door te komen.


Zorg Thuis

Kinderen met een verstandelijke beperking of een gedragsstoornis vragen tijd en energie van ouders.
In samenspraak met u als ouder kan ik na schooltijd in de thuissituatie gerichte individuele zorg bieden om uw kind extra te ondersteunen. Daarnaast biedt het ouders de mogelijkheid het kind bij zich te hebben en toch de noodzakelijke huishoudelijke activiteiten te ondernemen.


Dagje uit

Activiteiten ondernemen binnen- of buitenshuis met een kind met verstandelijke beperking kan een hele onderneming zijn. Ik begeleid gezinnen en kinderen individueel bij uitjes naar bijvoorbeeld een dierentuin, pretpark of speeltuin. Deze activiteiten vinden plaats in de schoolvakanties of in het weekend en kunnen variëren van een paar uur tot een dag, afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.